[ad_1]

Ongeveer tien bijna herstelde coronapatiënten in Amsterdam zijn sinds vorige week eerder ontslagen uit het ziekenhuis dan normaal. Ze worden thuis extra in de gaten gehouden door de huisarts.

Amsterdam is de eerste stad in Nederland die op deze manier de druk op de ziekenhuizen probeert te verlichten. Gemiddeld liggen coronapatiënten acht dagen in het ziekenhuis. Met deze methode kunnen ze twee dagen eerder naar huis. Amsterdam hoopt op deze manier vijftig patiënten tegelijk in de gaten te kunnen houden.

Dat lijkt een kleinigheid, maar het kan een belangrijk verschil maken, weet Markus Kruyswijk. “De vrijgekomen bedden kunnen voor andere patiënten worden gebruikt.”

De ziekenhuizen bekijken wie er stabiel genoeg is om eerder naar huis te kunnen. De huisartsen weten wat ervoor nodig is aan hulp thuis. Het belangrijkste: de patiënten krijgen zuurstof thuis. Er zijn ook afspraken gemaakt met thuiszorg en de huisarts heeft dagelijks contact met de patiënt.

Nauwelijks extra werk voor huisarts

Dat levert volgens Kruyswijk nauwelijks extra werk voor de huisarts op. “Bij coronapatiënten die niet in het ziekenhuis hebben gelegen, moet je altijd op de hoede zijn dat de situatie niet verslechtert. Bij deze patiënten hoef je je minder zorgen te maken. Deze mensen hebben zuurstof en goede instructies gekregen.”

[ad_2]

Source link

Laat een Reactie achter

  1. john wick 3 izle

    Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this write-up and also the rest of the website is extremely good. Charo Gannie Reamy

  2. erotik

    If some one wishes expert view regarding blogging and site-building after that i propose him/her to visit this webpage, Keep up the pleasant job. Penelope Inglebert Maridel